GitaarSalon in Enkhuizen start nieuw seizoen onder leiding van nieuwe programmeur

21 februari 2024 09:42
Door Iris Jong
Bron: GitaarSalon Enkhuizen

Het nieuwe seizoen van De GitaarSalon in Enkhuizen gaat aankomend weekend weer van start. De maandelijkse concertserie vindt plaats in de Drommedaris. Dit alles gebeurt onder leiding van Tim Panman, die sinds dit jaar de nieuwe programmeur is.

Stichting De GitaarSalon biedt een podium aan professionele en beginnende gitaristen en laat een breed publiek kennis maken met de vele stijlen van de akoestische gitaar. Ze promoten minder populaire genres, zoals het klassieke- en geïmproviseerde/jazz repertoire. Een van de doelstellingen van de GitaarSalon is talentontwikkeling van professionele en beginnende gitaristen. 

Aankomende zondagmiddag, 25 februari om 15.00 uur, staat het eerste concert van de GitaarSalon van dit jaar op het programma. De aftrap wordt gegeven door het dynamische viertal Rhythm, Megan, Brent en Jayne. Panman, die het stokje sinds vorige maand over heeft genomen van Pieter Nanne Groot, geeft graag de voorkeur aan lokale helden. 

Tijdens de maandelijkse concertserie treden verschillende muzikanten op. De gypsy/sinti-jazzgitaristen Paulus Schäfer en Dominique Plaats treden 24 maart op. Met het Lilian Vieira Trio zijn op 28 april Braziliaanse klanken te horen, en 26 mei treedt de contrabassiste Nathalie Schaap op. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405