Glock ’45 stelt bandleden voor op hun nieuwe album

1 februari 2022 09:00

Begin maart moet hij uitkomen: de nieuwste EP van de band Glock ’45. In een repetitieruimte in Zwaagdijk-West ontmoeten we de band, die een inkijkje geeft in de bandleden en zijn karakters. Bandleider ‘Pricklebush Pete’ geeft een rondleiding door de ruimte waar veel van de muziek van de band is ontstaan. Verslaggever Sander Huisman duikt onder in de wereld van Glock ’45.

Is het toevallig dat er veel countrymuziek wordt gemaakt in een landelijke omgeving als West-Friesland? De band Glock ’45 bestaat ruim 4 jaar en waar hun roots voorheen duidelijk in en rond Hoorn lagen, is het perspectief de laatste jaren steeds verder verschoven.

De band heeft een compleet nieuw imago aangenomen met alter-ego’s die hun wortels hebben in het noorden van de staat Kentucky. Opgegroeid in een woonwagenkamp aldaar. Met personages in de band die je in de zuidelijke staten zou kunnen terugvinden.

Artikel gaat verder onder de foto.

glock 45 op pad

En om de karakters nog meer tot leven te brengen schreef de band songs over hun alter ego’s. Pricklebush Pete is zowel man als vrouw. Jerrycan Jesper houdt zowel van drank als van heroïne. White Trash Welling is de violiste van de band en heeft als enige ook een echt inkomen. De nieuwste aanwinst is drummer Lawless Lenny, omdat de vorige drummer is verdwenen. En Moonshine Mike, is gewoon Moonshine Mike.

De band zal op 6 maart in Het Huis Verloren in Hoorn hun EP uitbrengen op hun eigen ‘Glockfest’.

Bekijk alle afleveringen van Sander Op Pad in West-Friesland

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405