Gloednieuw welkomstbord van dorpshuis De Dregt gestolen in Schellinkhout

9 augustus 2022 07:00

Uitbater van het dorpshuis Mike de Landgraaf baalt als een stekker. Het nieuwe dorpshart, waar het dorp al jaren naar uitkeek, is pas een maand open. “En dan gebeurt er dit. Zo jammer en onnodig.”

Het welkomstbord dat door onbekenden gestolen is

De diefstal werd gisterochtend in alle vroegte opgemerkt. Mede-eigenaar van het dorpshuis Sylvia Broers liep toevallig langs het bord. “Ze was een rondje aan het lopen met haar hond”, weet Mike de Landgraaf die samen met Broers het dorpshuis ‘De Dregt’ in Schellinkhout mag gaan uitbaten.

Een maand geleden kregen ze de sleutel van het nieuwe dorpshart. “We balen echt enorm, we zijn net open. In zo’n eerste maand komen er héél veel kosten bij kijken. En dan gebeurt er dit. Zo jammer en onnodig. Zo’n bord is hartstikke duur, joh. Volgens mij rond de 250 euro.”

De twee uitbaters betalen alles uit eigen zak. Het bord is volgens De Landgraaf losgeschroefd. Wie er achter zit, is nog niet bekend. “We tasten echt in het duister. Gewoon geen idee.” Toch pakt hij de diefstal ‘humoristisch’ op. “Ik ga niet uit van concurrentie.”

Wachten met aangifte

De Landgraaf heeft nog geen aangifte gedaan. “We hopen het nog te horen wie het gedaan heeft. Het is een klein dorp.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405