Goldband en Wolfmother op Dijkpop: “Iets bieden dat je niet in de regio vindt”

2 maart 2023 13:05
Bron: Aangeleverd

Tjerk Laan moest een jaartje geduld hebben, maar nu is het dan toch zover: de populaire Haagse groep Goldband komt op 8 juli naar Dijkpop. De Australische rockband Wolfmother is een andere verrassende naam in de line-up, die gister bekend werd. Voor geïnteresseerden: Dijkpop is bijna uitverkocht. 

Claude op Dijkpop

Met Goldband heeft Dijkpop zo ongeveer de meest gewilde act van het moment te pakken. De stukadoors uit Den Haag scoorden met ‘Noodgeval’ een dikke hit en zijn veelgevraagd op festivals. “We wilden ze vorig jaar al graag hebben”, zegt Tjerk Laan. Hij is al sinds 1999 programmeur van Dijkpop. “Maar toen konden ze tegelijkertijd op Werchter in België spelen en ging het niet door. We hebben contact gehouden en nu is het wel gelukt. Wel was de prijs wat gestegen.” 

Internationale act

Een andere opvallende naam is die van Wolfmother. Dit is een Australisch rockformatie – bekend van ‘Woman’ en ‘Joker and the Thief’ – die neerstrijkt in Andijk. “We zijn het na bands als BUSH en White Lies een beetje aan onze stand verplicht om ook een internationale act te presenteren. We willen graag iets bieden dat je niet zo snel in de regio vindt.” 

De aankondiging van de line-up van Dijkpop:

Zo’n heerlijk zonnige dag als vandaag, dat doet je verlangen naar de zomer… een perfect moment dus om de line-up bekend te maken voor Dijkpop 2023! Welke band wil jij absoluut niet missen op 8 juli a.s.? Sinds de start van de voorverkoop ging het razendsnel en inmiddels is al meer dan 85% van de tickets verkocht, dus wacht niet te lang meer! Ga naar onze website voor meer info…

Posted by Dijkpop Festival on Wednesday, March 1, 2023

Ook komen onder meer Meau, Prins S. en de Geit en rapper Bob uit Zuid naar Dijkpop. En de nodige rap en rockacts. Tussen het internationale en nationale geweld, is ook West-Friesland goed vertegenwoordigd.

Claude

Enkhuizer Claude, die een grote hit scoort met het nummer Ladada (Mon Dermier Mot) is bijvoorbeeld van de partij. Eerder deze week werd bekend dat hij drie keer het voorprogramma mag verzorgen van de Belgische artiest Stromae, als hij in de Ziggo Dome in Amsterdam optreedt. Twee jaar geleden speelde hij al op de Avond van Andijk. Ook Glock’45 en Joost Botman – samen met Ocobar – zijn zichtbaar op de line-up. 

Inmiddels is zo’n 90 procent van de kaarten voor Dijkpop verkocht. “Ik verwacht dat we ergens in de komende dagen uitverkopen”, zegt Laan. Dan verwelkomt Dijkpop in totaal 7.500 bezoekers. Op 7 juli is De Avond van Andijk. Hiervan volgt het programma later. 

‘Onbekend’ Triggerfinger als plotselinge hoofdact

Al sinds 1999 is Tjerk Laan verantwoordelijk voor het programma van Dijkpop. Hij heeft al honderden bekende en onbekende acts vastgelegd. “Bands als Bush, Saybia of Beth Hart blijven je wel bij. Buitenlandse acts die je niet zomaar verwacht in Andijk.”

Maar de komst van Triggerfinger springt er bovenuit. “We hadden ze in de winter van 2012 al geboekt. Ze waren toen nog redelijk onbekend, totdat ze plotseling een grote hit scoorden met I Follow Rivers. Ik was op wintersport toen ik gebeld werd door iemand die vertelde dat ze op nummer 1 stonden. Ik geloofde het eerst niet. Toen hebben we er maar snel een hoofdact van gemaakt.” 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844