‘Gouden’ EK afstanden compleet voor Irene Schouten: drie keer Europees kampioen

9 januari 2022 17:21

De EK afstanden in Heerenveen lijken een geweldige opmaat voor de Olympische Spelen te zijn voor Irene Schouten. De Hoogkarspelse won vanmiddag de massastart met overmacht. Eerder vandaag pakte ze goud op de ploegenachtervolging met Ireen Wüst en Antoinette de Jong. Vrijdag werd Schouten al Europees kampioen op de 3.000 meter.

Op de massastart stond opnieuw geen maat op Schouten. De West-Friese ging in de slotronde de sprint aan met landgenote Marijke Groenewoud. De concurrentie kon niet volgen en moest de twee laten gaan. Schouten bleek de beste benen te hebben en reed soeverein naar de finish.

Ploegenachtervolging

Op de ploegenachtervolging met Ireen Wüst en Antoinette de Jong kende Schouten eerder vandaag weinig concurrentie. De drie schaatssters reden een vlekkeloze race en met een tijd van 2.54,12 bleven de Nederlanders zelfs onder het baanrecord dat in handen van Canada was.

In Peking zijn Schouten, Wüst en De Jong kanshebbers op olympisch goud. De grootste uitdagers daar zullen Canada – dat alle wereldbekers dit seizoen won – en regerend olympisch kampioen Japan zijn.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405