Gouden Haring in Enkhuizen uitgereikt aan Lies Turksma: “Ben zeer vereerd”

21 februari 2023 15:40
Bron: Ramon Besseling / WEEFF

In de Nieuwe Doelen in Enkhuizen is gistermiddag de Gouden Haring uitgereikt aan Lies Turksma. Hiermee wordt zij gewaardeerd voor haar jarenlange vrijwilligerswerk bij diverse organisaties. Turksma was verrast en ontroerd door de uitreiking, en laat weten zeer vereerd te zijn met de benoeming.

Voorafgaand aan de feestelijke middag in de Nieuwe Doelen was nog bij weinig mensen bekend wie dit jaar beloond zou worden met de Gouden Haring, maar uiteindelijk kwam het hoge woord eruit en werd Lies Turksma het podium op geroepen. Daar kreeg zij de Gouden Haring opgespeld door Prins Markus de Eerste.

Direct na het verkrijgen van de onderscheiding kwamen de emoties flink los bij Lies. “Ik ben het niet gewend om in de aandacht te staan”, liet zij weten. “Ik ben meer iemand van achter de schermen. Maar ik vind het heel mooi. Ik ben heel blij, en heel vereerd.”

“Turksma is als vrijwilliger ‘een echte duizendpoot”, aldus André Stuut, voorzitter van carnavalsvereniging De Haringhoppers. “Zij heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor talloze organisaties. Zo was zij actief bij de Westfriese Beursvloer, zette zij zich in voor de jazz in Enkhuizen als redacteur bij een tijdschrift en voor de jazzclub, en maakte zij jarenlang een ochtendprogramma op Radio Enkhuizen.”

Sinds 1979

Carnavalsvereniging De Haringhoppers uit Enkhuizen stelt sinds 1979 ieder jaar een Gouden Haring beschikbaar voor een stadsgenoot, die zich op bijzondere wijze heeft ingezet.

Sinds 2016 worden de winnaars verrast tijdens de seniorenmiddag, waar de uitreiking daarvoor bij de Westfriese Boerenbruiloft werd gehouden. In de afgelopen jaren werd de prijs onder andere uitgereikt aan Leonie de Groot (2020), Willemien den Hartog (2019) en Marja Foppen (2018).

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844