Gouden Nacht van Medemblik zorgt voor verlichting

29 oktober 2021 08:29
Gouden Nacht 2021

Op vijf verschillende locaties in de gemeente Medemblik is er zaterdag tijdens de Gouden Nacht theater, muziek, film en zijn er verhalenvertellers. “Vorig jaar stond alles klaar maar werden we door corona ingehaald,” vertelt Ellen Claus. “Gelukkig nu nog net niet. Zodat met alle vorig jaar gesmede plannen en nog wat nieuwe elementen de tweede editie dit jaar kan plaatsvinden.”

Er is voor een thema gekozen, De Verlichting. “Omdat we het best wel zwaar hebben gehad en toe zijn aan verlichting. Daarnaast zijn alle mooie culturele gebouwen verlicht. En De Verlichting is ook een periode in de geschiedenis geweest waarin allemaal nieuwe ontdekkingen werden gedaan.” De geschiedenis van Medemblik komt ook terug in het programma. Onder meer via een theatrale wandeling door de stad over het verloren gegane schip Huis te Warmelo. Ook Het Bakkerijmuseum haakt aan op het thema met een workshop Verlichte Cupcakes. Daarnaast bieden verschillende restaurants tussen 17 en 19 een ‘verlicht’ menu.

Pianiste Marlies Du Mosch pakt uit met een speciaal voor de Gouden Nacht geschreven compositie. De allereerste uitvoering hiervan vindt zaterdag plaats in theaterkerk Hemels in Twisk. In de beschermde dorpskern vindt ook nog een theatervoorstelling plaats in de Melchiorhoeve. Ook in Wervershoof, Midwoud en Lambertschaag vinden voorstellingen plaats. Men kan ervoor kiezen om zich met een legertruck van het Oorlogsmuseum hiernaar te laten vervoeren.

Een compleet overzicht van alle activiteiten is te vinden op Goudennacht.nl en is een gratis ticket te reserveren.

Uitzending – 27 oktober 2021

Op vijf verschillende locaties in de gemeente Medemblik is er zaterdag tijdens de Gouden Nacht theater, muziek, film en zijn er verhalenvertellers. Beluister het interview met Ellen Claus.

Gouden Nacht van Medemblik zorgt voor verlichting

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405

Nu live

Ehwald Rietveldt & Desi Bootsman - De Maandagavond Show
19:00 - 21:00 uur

WEEFF TV