Groenonderhoud tijdens de winter

15 december 2022 16:00
Groenonderhoud centrumgebied Kersenboogerd

De komende winterperiode start Groen- en Recreatiebeheer met het jaarlijks terugkomende groenonderhoud. Dood hout en overtollige bomen worden verwijderd in de gebieden. Ook worden zieke en dode bomen gekapt. Dit is nodig om gezonde bomen en struiken de ruimte te geven.

Er blijft voldoende hout achter in het bos voor hergebruik door de natuur, laat Recreatieschap West-Friesland weten in haar nieuwsbrief. Dit heeft een belangrijke functie omdat er kleine zoogdieren en insecten, paddenstoelen en mossoorten in en op leven.

Het onderhoud zorgt ervoor de terreinen veilig te houden en door beplanting naast wegen en paden te snoeien ontstaat er meer ruimte voor wandelaars en fietsers.

De werkzaamheden zijn gepland in het Egboetswater, De Hulk en het Streekbos en duren tot begin maart. De start van de werkzaamheden is afhankelijk van het weer en de gesteldheid van de terreinen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405