Groep 8 bereidt zich voor op musical met yoga-oefeningen: “Geeft je wel echt rust”

28 juni 2022 15:00

Leerlingen uit groep 8 van basisschool Het Mozaïek uit Enkhuizen hebben hard geoefend voor de eindmusical. En voor de zenuwen hebben ze iets bedacht: voor de musical doen ze aan yoga en mindfullness-oefeningen. 

“Ik heb heel veel zin in de musical, omdat je het met zijn allen doet”, vertelt Lynne aan het NOS Jeugdjournaal. “Dat maakt het ook heel gezellig.” Toch vinden sommige leerlingen het ook spannend. “Ik denk dat ik mij wel een beetje zenuwachtig ga voelen”, zegt Liam. Anderen voelen kriebels in hun buik. 

Om daar iets tegen te doen bereiden de kinderen zich voor met yoga en ademhalingsoefeningen. Voor de gelegenheid zijn acteurs Juvat Westendorp en Cecilia Adorée van onder andere Goede tijden, Slechte tijden te gast op de school. De oefeningen zijn erop gericht om ervoor te zorgen dat kinderen minder gestrest zijn. “Het geeft je wel echt rust”, zegt Esmee. “Dus bij de musical waarschijnlijk ook.”

Focussen

“We proberen oefeningen aan te leren waardoor je eventjes van je stress af kan komen”, vertelt Juvat. “Zodat je met je hoofd bij hetgeen kan zijn waar je eigenlijk bij moet zijn.” Cecilia heeft nog een tip voor de kinderen. “Een belangrijke is wel om even een moment voor jezelf te nemen om te focussen, je weet wat je gaat doen en dat echt voor de volle 100 procent gaat doen.”

Ook geven de acteurs de kinderen nog wat tips voor de musical, bijvoorbeeld om wat harder te zingen. Groep 8 heeft er wel vertrouwen in, maar toch blijft het een beetje spannend. Nick moet soms lachen als hij het publiek ziet, hoe de oefeningen bij hem uitpakken is nog de vraag. “Soms word ik er rustig van, maar soms word ik er ook helemaal druk van.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405