Groep bewoners pleit voor behoud skatebaan in Julianapark

14 november 2021 11:13
skatepark julianapark
Bron: Tom de Vos

Bij de Initiatievenmarkt vorige maand in Hoorn kreeg het het initiatief ’Upgrade het skatepark’ de meeste stemmen. Nu wordt er opeens gesproken over verhuizing van het skatepark in het Julianapark. “Er zijn een paar bewoners in de flat die klagen over overlast. Ze doen alsof ze voor alle bewoners spreken. Maar het is juist een hele mooie locatie voor een skatebaan,” aldus Martin Dronrijp die vlak bij het Julianapark woont.

“Jong en oud skate er samen. Het is een heel gemoedelijk pleintje. Ik heb wel eens mensen gesproken die kwamen uit Purmerend hierheen vanwege de sfeer. Er is daardoor ook nog wat sociale controle. Het past mooi in het geheel. Ik zou het jammer vinden als het weg zou gaan.”

Wat betreft Martin Dronrijp mag het skatepark wel een upgrade krijgen. “Verplaatsen kost daarbij meer geld en wat komt er dan voor terug? Hollandia wil wel graag een sporthal maar ik weet niet of de omwonenden daarop zitten te wachten. Laten ze eerst maar eens inventariseren. Ik denk dat het uiteindelijk wel zal meevallen wie er voor verhuizing is.”

Uitzending – 13 november 2021

Het Julianapark is juist een hele mooie locatie voor een skatebaan, aldus bewoner Martin Dronrijp. Het interview is hier terug te luisteren.

Groep bewoners pleit voor behoud skatebaan in Julianapark

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405