Grondig groenonderhoud in Hoornse wijk Kersenboogerd

30 oktober 2022 10:00
Groenonderhoud centrumgebied Kersenboogerd

De bermen en plantsoenen in het centrumgebied van de Hoornse wijk Kersenboogerd hebben achterstallig onderhoud. De gemeente Hoorn wil daar dit najaar samen met Intermaris korte metten mee maken. Onkruid zal verwijderd worden en bomen en struiken worden gesnoeid, zodat alles meer zichtbaar wordt. Door meer zichtbaarheid ontstaat meer sociale controle, zo laat de gemeente weten.

Samen met de jongeren van project Waalhandjes gaat Intermaris ook aan de slag. Zij halen het onkruid weg in de stegen, langs woningen en langs gevels. Ook helpen de Waalhandjes bij het snoeien van overhangend groen van schuttingen. Normaal is dit groenonderhoud voor de huurder zelf. In stegen waarbij de tegels omhoog zijn gekomen, leggen Intermaris en de Waalhandjes deze weer recht. Daarnaast verwijderen zij graffiti op huurwoningen. Het uitgebreide groenonderhoud is een initiatief vanuit het programma Kansen voor de Kersenboogerd.

Werkzaamheden gepland van november tot en met maart

De werkzaamheden zijn gepland van november tot en met maart. De start is in de Pergola waarna gewerkt wordt in de richting van het spoor. Eind van dit jaar is het gebied aan de zuidkant van het spoor gereed. In het nieuwe jaar wordt gestart vanaf de noordkant van het spoor tot aan de IJsselweg. Dit duurt tot en met maart. Drie werkdagen voordat de gemeente in de straat begint, ontvangen bewoners een brief. Ook wordt de medewerking van bewoners gevraagd. Door tijdelijk op een andere plek te parkeren. Zodat er ruimte is om het werk te doen. Bewoners kunnen zelf ook helpen door hun eigen tuin aan te pakken.

In onderstaande video laten wijkcoördinator Frans en groenmedewerker Olaf van de gemeente en wijkconsulent Ekram van Intermaris zien wat er gaat gebeuren.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405