Groot onderhoud Oosterbegraafplaats Andijk afgerond

13 november 2022 10:00
Onthulling bord begraafplaats Andijk

De werkzaamheden aan de Oosterbegraafplaats in Andijk zijn afgerond. Met het plaatsen van een nieuw informatiebord is hier op symbolische wijze vorm aan gegeven. Wethouder Harry Nederpelt onthulde het bord samen met inwoner Marleen Gutter en voorzitter van de dorpsraad Andijk, Gerrit van Keulen. Op het informatiebord staan de namen van de overledenen vermeld en de locaties van de graven. Het uitgangspunt is dat alle gemeentelijke begraafplaatsen in de toekomst een dergelijk bord krijgen.

“Het doel was om een toegankelijke en verzorgd ingerichte begraafplaats te maken waar bezoekers veilig kunnen wandelen en verblijven”, aldus wethouder Harry Nederpelt. Dat dit doel behaald is, wordt beaamd door voorzitter van de dorpsraad -en tevens scootmobielgebruiker- Gerrit van Keulen. Hij sprak zijn complimenten uit. Ook Marleen Gutter die regelmatig een bezoek brengt aan de begraafplaats is erg tevreden met de gerenoveerde begraafplaats. “Het is een stuk beter en verzorgder geworden.”

Het opwaarderen van de begraafplaats was hard nodig. Zo waren de paden niet meer goed begaanbaar en was er sprake van wortelopdruk bij het parkeerterrein. Verder was de waterhuishouding niet goed op orde. De hele begraafplaats is nu gedraineerd, de paden zijn versteend, er is nieuwe beplanting aangebracht en er zijn bankjes neergezet. Daarnaast is een verstrooiveld gecreëerd op de begraafplaats met een meerpaal waar gedenkplaatjes op geplaatst kunnen worden.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405