Groot parkeerterrein moet parkeerprobleem in Medemblik oplossen

6 april 2022 12:30

De gemeente Medemblik gaat de parkeerdruk in het centrum aanpakken. Begin 2023 moet er een nieuw ‘multifunctioneel’ parkeerterrein verrijzen. Het terrein dat de gemeente op het oog heeft, is de Zuiderdijkweg, tegen het centrum aan en biedt plek voor zo’n 265 auto’s.

Het nieuw parkeerterrein aan de Zuiderdijkweg

Een langgekoesterde wens van zowel politieke partijen als inwoners lijkt hiermee in vervulling te gaan. Het ontwerp ligt nu op tafel en de gemeente Medemblik start naar verwachting begin 2023 met de bouw hiervan, waarmee de parkeerdruk in het centrum van Medemblik wordt verlicht. Voor die tijd worden de parkeerplaatsen op de andere buitendijkse parkeerterrein tijdelijk uitgebreid.

Multifunctioneel

Het terrein dat er moet komen, is ‘multifunctioneel inzetbaar’, schrijft de gemeente. Het biedt naast parkeren bijvoorbeeld ook ruimte voor evenementen en recreatie.

Wethouder Andrea van Langen is trots op het ontwerp. “Deze locatie net buiten het centrum van de stad is uniek, we gaan er iets moois van maken. De plek leent zich voor meer dan alleen uitsluitend parkeren. Het college is trots op het gemaakte ontwerp en hoopt inwoners en bezoekers hier ook enthousiast voor te maken.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405