Grootste boekenmarkt van Noord-Holland van start in Hoogwoud

7 juni 2024 15:30
Bron: Aangeleverd door Stichting Boekenmarkt Opmeer

De grootste boekenmarkt van Noord-Holland is vandaag en dit weekend neergestreken in Hoogwoud. Er wordt een uitgebreid assortiment met meer dan 40.000 en vele bijzondere boeken aangeboden in een enorme bollenschuur. De opbrengst van de boekenmarkt komt ten goede aan diverse stichtingen en verenigingen binnen de gemeente Opmeer. 

Ina van Langen van Stichting Boekenmarkt Opmeer staat met een brede glimlach bij de ingang. “Mensen staan te trappelen om naar binnen te mogen. Er worden veel historische boeken aangeboden. Die zijn geliefd, dus daar stormen ze als eerste op af. Vanochtend stond het parkeerterrein om tien uur al helemaal vol. Het is ook super weer, dus ik zie alleen maar blije gezichten. Er komen zelfs mensen uit Breda voor deze boekenmarkt.”

Boekenmarkt zamelt zelf de boeken in

De stichting begon al in oktober met het inzamelen van boeken. Daarbij geldt het principe dat hoe meer er ingeleverd wordt, hoe groter en vollediger de markt kan worden. Op verschillende plaatsen in de gemeente staan dan bakken waar de boeken ingeleverd kunnen worden. 

Alle boeken worden gesorteerd op rubriek. Niet alleen leesboeken maar ook informatieve boeken over bijvoorbeeld kunst of koken zijn te koop. Er is ook een afdeling met DVD’s, CD’s, LP’s en bladmuziek te vinden.

Oud papier

Er zijn op de eerste ochtend al ontzettend veel boeken verkocht vertelt Ina. “We begonnen natuurlijk met 40.000 boeken, de boeken die niet verkocht worden gaan deels naar het oud papier. Volgend jaar start er ook weer een nieuwe inzameling dus we kunnen niet alles bewaren.”

De markt is geopend op vrijdag 7 en zaterdag 8 juni van 9:00 tot 16:00 uur. Op zondag 9 juni van 9:00 tot 14:00 uur. De ingang naar de verkoophal is te bereiken via de parkeerplaats bij nummer 24a aan de Herenweg in Hoogwoud. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844