Grootste partij Fractie Tonnaer niet in coalitie Hoorn: duidelijke verklaring blijft uit

26 april 2022 23:41
Stadhuis Hoorn

Informateur Rob van Doorn heeft het proces om te komen tot een nieuw college voor Hoorn weer op gang gekregen. De zes beoogde partijen die een coalitie moeten gaan vormen zijn Hoorn Lokaal, ÉénHoorn, GroenLinks, CDA Hoorn, VVD en D66.

Opvallende afwezige in dit rijtje is de grootste partij in Hoorn, Fractie Tonnaer. In een vergadering werd vanavond in het stadhuis het verslag van de informateur besproken. Het beantwoorden van de vraag waarom Fractie Tonnaer geen onderdeel uitmaakt van de coalitiebesprekingen liet Van Doorn aan de zes bovengenoemde partijen. Omdat dit hem in vertrouwen was meegedeeld.

Een duidelijke verklaring bleef echter uit. Wel gaven GroenLinks en ÉénHoorn aan moeite te hebben met de bestuursstijl. VVD ervaarde te weinig vertrouwen in de coalitie afgelopen vier jaar. Maar waar dit dan aan lag bleef onbenoemd.

Sociaal Hoorn maakt zich zorgen om “het rechtse karakter van de beoogde coalitie”. Wethouder Al Mobayed hoopt in haar rol vanuit de oppositie aan te kunnen schuiven bij de coalitiegesprekken en een bijdrage te leveren aan afspraken op sociaal gebied.

Onderstaand zijn de reacties van Marieke Rijk (Fractie Tonnaer) en wethouder Al Mobayed (Sociaal Hoorn) te beluisteren.

Uitzending – 27 april 2022

Sociaal Hoorn maakt zich zorgen om het rechtse karakter van de beoogde coalitie. Beluister de reactie van wethouder Al Mobayed.

Sociaal Hoorn maakt zich zorgen om het rechtse karakter van de beoogde coalitie.

Uitzending - 27 april 2022

De grootste partij van Hoorn, Fractie Tonnaer, zal geen deel uitmaken van de coalitie in Hoorn. Beluister de reactie van Marieke Rijk.

Grootste partij Fractie Tonnaer niet in coalitie Hoorn

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405