Grosthuizen zamelt geld in voor sportautomaat: “In het dorp voldoende draagkracht”

21 februari 2022 08:00

Heeft Grosthuizen binnenkort de beschikking over een sportautomaat? Als het aan Renate Pomstra ligt wel. Als vrijwilliger van het Doe Team heeft ze de wens om van het veld Proeftuin Prins een ontmoetingsplek te maken, door middel van sport en spel. Enige probleem: de financiën.  

De sportautomaat, zoals ze die in Grosthuizen graag zouden zien

Proeftuin Prins – vernoemd naar het voormalige schoolhoofd van het dorp van 400 inwoners – wordt al gerenoveerd door de gemeente Koggenland. “Voorheen was het een trapveldje met twee doeltjes. Nu zijn er verschillende attributen geplaatst. En binnenkort komt er een picknicktafel bij. Dat is heel fijn”, zegt Pomstra.

Zij vormt met nog drie vrijwilligers het Doe Team op het gebied van sport, spel en recreatie. Het Doe Team heeft als doel het verbeteren van de leefomgeving in het dorp. Toen Pomstra een item over een sportautomaat zag in het Jeugdjournaal, werd ze direct enthousiast. Het gaat om een automaat, gevuld met sport- en spelmateriaal, die is te openen via een app. Zo kunnen mensen op elk gewenst moment gebruik maken van de automaat. 

Voor jong en oud

Het is de bedoeling dat Proeftuin Prins zo een ontmoetingsplaats wordt voor jong en oud. “Sporten én gesprekken voeren in de buitenlucht, dat is hoe we het voor ons zien. Sporten in de buitenlucht is erg populair, denk aan bootcamp of crossfit. Dat sluit hier goed op aan. We hopen dat veel mensen hier gebruik van willen maken.” 

Maar zover is het nog niet. In samenwerking met Braas & Partners werd via een online inzameling al bijna 5000 euro ingezameld. Een mooi resultaat, maar daarmee is het Doe Team er nog niet. “Dit is ongeveer de helft van het aankoopbedrag. De rest willen we via fondsen bij elkaar krijgen. Ik heb goede hoop dat dit lukt. Het laat in ieder geval zien dat er binnen het dorp voldoende draagkracht is voor het plan.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405