Grote blijdschap bij goede doelen in Ursem, dorpsveiling levert ruim 40.000 euro op

15 april 2024 14:50
Bron: Dorpsveiling Ursem

Het comité Dorpsveiling Ursem organiseerde afgelopen zaterdag een dorpsveiling voor verschillende goede doelen. Dit jaar is er ruim 40.000 euro opgehaald. “Het was een top avond”, vertelt organisator Tinda Kuijper enthousiast.

In de voorgaande jaren werd de veiling alleen voor de kerken gehouden, maar dit jaar is er besloten om ook goede doelen bij de dorpsveiling te betrekken. “De positie van de kerk verandert en mensen haken toch eerder af als het alleen daar om draait”, vertelt Kuijper. Naast de Sint-Bavokerk en Protestante kerk zijn ook Stichting Bij Anders en voetbalvereniging Sc Dynamo ondersteund.

15.000 meer dan vorige editie

Eén van de projecten is het Wooninitiatief Bij Anders, wat bestaat uit elf jongvolwassenen met een beperking. “Zij sparen voor hun eigen keukengerei, daar wilden wij natuurlijk bij helpen”, oppert Kuijper. De Protestantse kerk wilde graag nieuwe stoffering voor de kerkbanken, terwijl de Sint-Bavokerk graag de dakgoten van de kerk wil vervangen. Het vierde doel is de zogeheten warmte terugwin installatie voor de kantine van voetbalvereniging Sc Dynamo.

Veel mensen kwamen af op de veiling en dat was ook te zien aan de opbrengst. De veiling heeft dit jaar 15.000 euro meer opgeleverd dan de voorgaande editie. In totaal zijn er 500 kavels verkocht, waaronder een vaartocht met een polderschuit naar Alkmaar en een sjoelevenement. “Ook is er ieder geval één relatie gered met het verwenpakket voor verdieping en onderhoud van je liefdesrelatie”, grapt Kuijper.

32 jaar ingezet voor comité

Naast dat er geld werd ingezameld voor verschillende goede doelen, had de avond ook nog een speciaal randje voor vrijwilliger Cora. Zij ontving namelijk een lintje van de Koning, omdat ze zich al 32 jaar inzet voor het comité Dorpsveiling Ursem. “Dat was een speciaal moment”, vertelt Kuijper.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844