Grote brand in schuur Hoogwoud, vier paarden omgekomen

5 januari 2023 23:20
Bron: Facebook Gerard van den Hengel

Aan de Gouwe in Hoogwoud sloegen donderdag rond 20.00 uur de vlammen uit een schuur. Hierbij zijn landbouwvoertuigen verloren gegaan en vier paarden omgekomen. De brandweer is momenteel nog bezig met nablussen.

Brand Hoogwoud

De brandweer werd gealarmeerd om 20.04 uur, zij waren ruim tien minuten later ter plaatse om de schuur te blussen. De schuur waarin de paarden en landbouwvoertuigen stonden opgeslagen stond tegen een grotere schuur aan. De kleinere schuur is volledig uitgebrand, de grotere schuur en het vlakbij gelegen huis worden preventief nat gehouden om te voorkomen dat de brand overslaat.

Een woordvoerder van de brandweer vertelt dat het nog onduidelijk is hoe de brand is ontstaan. Het blussen werd bemoeilijkt omdat er niet veel sloten in de buurt van de schuur staan. Daarom zijn onder andere een zogeheten schuimblusvoertuig ingezet en extra watertransportvoertuigen. Momenteel wordt hooi uit de resten van de schuur verwijderd, om nasmeulen te voorkomen.

Tekst gaat door onder de tweet. 

Ook burgemeester Gerard van den Hengel was naar de getroffen boerderij gekomen, zo laat hij op Facebook weten. “Om steun te geven en luisteren of er dingen nodig zijn.” Ook gaf hij complimenten aan de brandweer voor hun optreden.

Vanavond is er een grote brand bij een agrarisch bedrijf in Hoogwoud. Helaas zijn er paarden omgekomen. Verder veel…

Posted by Gerard van den Hengel on Thursday, January 5, 2023

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405