Grote brand in Wervershoof onder controle, buurtbewoners kunnen weer naar huis

2 juni 2023 16:40
Bron: Inter Visual Studio / Danielle Rood

De brandweer heeft de grote brand bij een schuur en woning in Wervershoof onder controle. Dat bevestigt een woordvoerder van de veiligheidsregio. Naast de bewoner werden buren uit hun huizen gehaald. Zij kunnen binnenkort terugkeren naar hun woning.

Woning na zeer grote brand in Wervershoof

De brand ontstond vanmiddag rond 14.00 uur in een schuur bij een woning aan de Onderdijk. Al snel sloeg het vuur over naar de woning van de bewoner. De oudere man, zijn leeftijd kan niet bevestigd worden, kon zelf de woning verlaten. Ook buurtbewoners werden uit hun huizen gehaald voor de veiligheid.

Een persoon moest worden nagekeken, omdat deze rook in had geademd. Het is nog niet bekend of dit om de eigenaar van de woning gaat die vlam vatte.

Hoewel het vuur controle is, is het nog niet helemaal gedoofd. Hiervoor wordt een sloopkraan ingezet, die een deel van het dak gaat verwijderen.

De woning heeft veel schade opgelopen bij de brand. De bewoner wordt daarom komende tijd op een andere plek opgevangen. De andere bewoners van naastgelegen woningen kunnen binnenkort weer terug naar hun huis.

Mogelijk asbest vrijgekomen

Een woordvoerder van de veiligheidsregio laat weten dat nog steeds niet duidelijk is of er asbest is vrijgekomen bij de woning. Momenteel wordt dit onderzocht. “We hebben nog geen bevestiging hierover”, licht zij toe.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405