Grote glijbaan voor zwembad De Spetter: “Met minimaal drie bochten!”

19 december 2021 22:22

Abbekerk/Lambertschaag stond altijd bekend om voormalig motorcoureur Wil Hartog. Sinds een paar weken hoort Stien (S10) als deelnemer aan het songfestival ook in dat rijtje. Maar het dorp staat ook bekend om het verwarmde buitenzwembad, de Spetter. De rode glijbaan is alleen stuk en hiervoor komen de vrijwilligers van het zwembad in actie. 

“Wij zijn de grote glijbaan actie begonnen om geld in te zamelen voor een nieuwe, snelle en grote glijbaan” vertelt Wytske Coevert-de Vries van zwembad De Spetter in de uitzending bij WEEFF Radio. De glijbaan moet minimaal drie bochten krijgen vertelt Coevert-de Vries. “Een supersnelle glijbaan met bochten voor kinderen en volwassenen”.

Impressie van de nieuwe glijbaan

Beloning voor donatie 

Inmiddels zijn de eerste donaties al binnen. “Als we € 25.000 kunnen ophalen, dan kunnen we voor het volgende zomerseizoen de glijbaan plaatsen”. Daarnaast staat er ook iets tegenover die donatie, zo vertelt Coevert-de Vries. “Mensen die 150 euro doneren, komen op de wall of fame”. Daarmee komt je naam op een groot bord te staan in het zwembad. Kleinere bedragen zijn ook meer dan welkom voor de glijbaan. Op dit moment staat de teller op 78 donateurs, goed voor 3.607 euro.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405