Handbalsters SEW willen opnieuw gooi doen naar top vier

25 augustus 2022 20:19

Trainer Michael Vijverberg gaat beginnen aan zijn eerste seizoen bij SEW. “Wij willen steeds meer de top vier gaan aanvallen”, is Vijverberg duidelijk over het doel van de ploeg uit Nibbixwoud dit jaar. 

De West-Friezen slaagden er de afgelopen jaren niet in om bij de eerste vier te eindigen. Vraag is dan ook hoe Vijverberg dat wil gaan bereiken. “Wij willen spelers ontwikkelen en intelligenter maken. Het uithoudingsvermogen zal omhoog moeten. Dat gaat helpen om de top vier te bereiken”, aldus Vijverberg over de ambities van SEW.

Om het uithoudingsvermorgen van zijn speelster te vergroten blijft SEW maarliefst acht keer per week trainen. Vijverberg: “We trainen vier keer met de bal, twee keer op kracht en twee keer met analyses.”

“Het uithoudingsvermogen zal omhoog moeten. Dat gaat helpen om de top vier te bereiken”

SEW-trainer Michael Vijverberg

Selectie

De nieuwe trainer was op zoek naar een schutter op rechts. Daarom hebben ze Denise Mol aangetrokken van provinciegenoot Volendam. Ook is er dit seizoen een nieuwe keepster: Eva Jansma. Lysanne Huele is naar Quintus vertrokken en Meike Splunter naar VZV. Tess Ammerlaan doet een stapje terug. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405