Handbalvereniging Westfriesland SEW gaat Europa in

16 juli 2020 20:31

De handbaldames van Westfriesland SEW gaan Europa in. Dat maakte de club vandaag bekend in een persbericht. Het is voor het eerst sinds 2011 dat de ploeg weer deelneemt aan Europees handbal.

De West-Friese formatie van trainer Arthur Langedijk mag haar internationale opwachting maken nadat de Westlandse club Quintus afzag van deelname. Topsportmanager Herman op den Kelder: “Een aantal ploegen waaronder Quintus en VOC ziet af van Europees handbal, met name vanuit het kostenoogpunt. Toen het NHV (Nederlands Handbal Verbond, red.) bij ons uitkwam, hebben wij dit intern besproken. Al vrij snel stonden alle seinen op groen. Voor de ervaring van onze jonge spelersgroep is dit natuurlijk een prachtige uitdaging.”

Eerste wedstrijd

De loting voor de eerste ronde vindt plaats op 25 juli. De speeldatum voor de heenwedstrijd in de eerste ronde is het weekend van 12 en 13 september. Het is voor SEW te hopen dat de Coronamaatregelen tegen die tijd nog verder zijn versoepeld. “Met de huidige maatregelen kunnen we in De Bloesem ongeveer 250 toeschouwers kwijt. Dat is natuurlijk wel even wat anders dan een bomvolle sporthal’’, aldus op den Kelder.

Ons sportprogramma Sport Actueel houdt de Europese carriere van de dames nauwlettend in de gaten! Vanaf september is het programma weer elke zondagmiddag terug op WEEFF Radio.