Harde wind zorgt voor ongelukken; twee bedrijfswagens botsen in Zwaagdijk-Oost

13 maart 2023 15:31
Bron: Inter Visual Studio / Danielle Rood

Op de Markerwaardweg zijn vanmiddag twee bedrijfswagens met elkaar in botsing gekomen. De harde wind is hier vermoedelijk de oorzaak van geweest. Eerder vandaag belandde een andere bedrijfsbus op z’n kant, op de Houterweg tussen Venhuizen en Hem. In de hele provincie heeft het KNMI code geel afgegeven vanwege windstoten.

Even voor half twee vanmiddag werd melding gemaakt van een ongeluk met twee voertuigen op de Markerwaardweg, ter hoogte van Zwaagdijk-Oost. Een politiewoordvoerder vertelt aan WEEFF dat het nog niet precies duidelijk is waarom het ongeluk heeft kunnen gebeuren, maar vermoedelijk heeft de harde wind er een rol in gespeeld.

Nadat de twee bedrijfswagens met elkaar in botsing kwamen belandden zij beiden tegen de bomen langs de Markerwaardweg. Een van de voertuigen kwam frontaal met een boom in aanraking, waardoor het voertuig zwaar beschadigd raakte. Van beide voertuigen kwamen onderdelen los, die door de wind op de paralelweg werden geblazen. Hierdoor is deze weg ook enige tijd afgesloten.

De politie kon geen informatie geven over de bestuurders van beide voertuigen. Een ooggetuige laat weten dat één persoon voor controle naar het ziekenhuis is meegenomen. De Markerwaardweg en de weg die er paralel aan loopt zijn beide afgesloten, om de twee voertuigen te kunnen bergen. Volgens de politiewoordvoerder is een tweede bergingswagen onderweg.

Bedrijfswagen omgewaaid

Eerder vanmiddag belandde een bedrijfswagen op z’n kant op de Houterweg tussen Venhuizen en Hem. Volgens het NHD werd de wagen gegrepen door de wind, en belandde op het fietspad naast de weg. De bestuurder van de bedrijfswagen bleef ongedeerd.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844