Hauwert in de hoofdrol bij eerste aflevering podcast ‘West-Friesland Tot in de Kern’

11 mei 2024 17:32
Bron: WEEFF

Presentatoren Sander Huisman en Harold Boldewijn besteedden een paar jaar geleden in hun radioprogramma aandacht aan de kleinere dorpen van West-Friesland. Nu is deze serie te beluisteren als podcast: ‘West-Friesland Tot in de Kern’. In de komende weken wordt ieder weekend een aflevering uitgelicht, met deze week: Hauwert uit de gemeente Medemblik.

Hauwert is een dorp in de gemeente Medemblik met ruim 700 inwoners. Ruim de helft is getrouwd, en meer dan de helft is man. Zoals veel dorpen in West-Friesland is Hauwert een lintdorp met veel vrijstaande huizen, maar stukjes nieuwbouw zijn er ook te vinden. Het is mooi wandelen in het dorp met mooie wijdse uitzichten, maar ook voor fietsers is het een trekpleister.

Het zijn allemaal weetjes die voorbijkomen in de podcast. Maar hoe het echt is om in Hauwert te wonen weten de inwoners natuurlijk zelf het beste. Op de bonnefooi worden zij gebeld en het hemd van het lijf gevraagd:

Voel jij je een West-Fries? Of voel je je meer verbonden met het dorp waar je woont? Of misschien de gemeente? En wat zijn in de kleinere dorpen in West-Friesland de toeristische trekpleisters? Lopen de mensen de deur bij elkaar plat? Wordt er veel geroddeld en moet je je voortuin netjes bijhouden?

Hoe is het om in Hauwert te wonen?

In deze aflevering belt Sander – nog even zonder Harold – naar de familie Vriend in Hauwert. De meeste van de familie zijn blijven wonen in Hauwert, vandaar dat er in het telefoonboek genoeg mensen met de naam Vriend staan.

Beluister hier de hele reeks van de podcast ‘West-Friesland Tot in de Kern’.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844