Heel Enkhuizen kijkt reikhalzend uit naar bekendmaking van nieuwe Prins Carnaval

9 november 2023 11:11
Bron: NH Nieuws / Tom Jurriaans

Menig carnaval-liefhebber voelt de spanning opkomen. Aankomende zaterdag is het namelijk de ‘elfde van de elfde’, het moment dat carnavalsverenigingen hun nieuwe Prinses en Prins Carnaval bekend maken. Zo ook de Haringhoppers in Enkhuizen.

De Nieuwe Doelen is dit weekend het decor voor de vereniging uit Enkhuizen. Ton Gobes – die zelf Prins Carnaval was in 1994, en nu de titel Grootvorst mag dragen – en de Haringhoppers maken dan bekend wie dit carnavalsseizoen de belangrijkste rol mag vervullen.

“Eerst wordt de nieuwe Raad van Elf geïnstalleerd, daarna volgt de bekendmaking”, licht Gobes toe. “Van tevoren is iedereen benieuwd wie de nieuwe Prins wordt, en ook Oud-Prinsen mogen raden. Maar ze hebben het nooit goed”, voegt hij er lachend aan toe. “Op het moment suprême, om elf minuten over elf, komt het paar verkleed binnen. Bij de onthulling zie je de zaal altijd erg verrast worden.”

Carnaval leeft in Enkhuizen

Dat het carnaval leeft in Enkhuizen, ziet Gobes ook door de lange wachtlijst voor de Raad van Elf, of vrouwen die Hofdame willen worden. “In een carnavalsperiode kun je je gedragen zoals je daadwerkelijk wilt zijn”, vertelt hij. “En dan zie je mensen in een andere hoedanigheid, zoals je ze anders nooit zou zien. Je komt dichter bij elkaar te staan.”

Bekijk hier het hele interview met Ton Gobes van de Haringhoppers, en of hij alvast de naam van de nieuwe Prins Carnaval in Enkhuizen verklapt:

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844