Heimwee van Engel is WEEFF Top Favoriet

26 oktober 2020 18:50

Met zijn vorige single 1 van Ons bereikte de Hoornse rapper Engel niet het succes waar hij op hoopte. Die teleurstelling vormde wél de inspiratie voor zijn nieuwe single Heimwee, die afgelopen vrijdag uitkwam. Komende week is de track onze WEEFF Top Favoriet. 

Aan het begin van lockdown één in maart zag de Hoornse rapper Engel zijn clubtour in het water vallen. Net nu hij met een tweetal optredens in het theater de draad weer op wilde pakken, worden ook die shows verzet. Het zit niet mee, maar Engel blijft positief: “ik kan gewoon muziek blijven maken, dat vind ik eigenlijk het allerleukste”. Die muziek maakt hij solo of met collega rappers, maar sinds een aantal jaar ook met niemand minder dan Paul de Munnik. Drie jaar geleden benaderde hij de zanger voorzichtig, met de vraag of hij niet te porren was om een keer samen wat op te nemen. En dat was hij wel.

Engel & Paul

Het klikte: drie jaar later is de samenwerking uitgelopen op een vriendschap en op meerdere muzikale samenwerkingen tussen de zanger en rapper. En daar gaan ze nog wel even mee door. Volgend jaar duiken ze samen de studio in, om te werken aan het “Engel en Paul project”, zoals Engel het zelf noemt. Want, “hoe zou het zijn als wij samen een soort nieuw duo gaan vormen”, vraagt hij zich hardop af. Ook op Engels nieuwe single Heimwee zingt de Munnik mee.

Heimwee

De inspiratie voor dit nummer haalde Engel uit het tegenvallende succes van zijn vorige single. “Ik had verwacht dat dat nummer ook wel in Spotify lijstjes terecht zou komen, maar dat gebeurde niet. Ik rekende mezelf misschien wat rijk omdat ik met eerdere singles wel wat kleine succesjes had”, vertelt hij. En het zou bij muziek nou net wat minder vaak om die succesjes moeten gaan, als het aan hem ligt. “Heimwee gaat erover dat ik terug wil naar het moment dat je muziek maakt omdat je muziek heel belangrijk vindt, in plaats van om de cijfers”, vult hij aan.

Naast Paul de Munnik doet ook collega rapper Just mee op de track. Aanstaande woensdag verschijnt de clip van Heimwee. We draaien de single komende week extra vaak, als onze nieuwe WEEFF Top Favoriet.

Beluister alle WEEFF Top Favorieten in onze Spotify lijst!

Heimwee van Engel, of alle andere WTF’s terugluisteren? Abonneer je dan nu op onze WEEFF Top Favoriet Playlist op Spotify.

Uitzending – 24 oktober 2020

Met zijn vorige single 1 van Ons bereikte de Hoornse rapper Engel niet het succes waar hij op hoopte. Die teleurstelling vormde wél de inspiratie voor zijn nieuwe single Heimwee, die afgelopen vrijdag uitkwam. Komende week is de track onze WEEFF Top Favoriet. 

Rapper Engel over zijn nieuwe single Heimwee

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844