Heldhaftige brandweerlieden redden natte kat uit benarde positie

17 februari 2023 16:18
Bron: Inter Visual Studio

Brandweerduikers in Hoorn hebben vandaag een kat uit een benarde positie gered. Het team kreeg een melding binnen van luid gemiauw dat onder een brug vandaan kwam, en besloot poolshoogte te nemen. 

Brandweer redt kat uit benarde positie

De kat, klein en zwart, was nauwelijks zichtbaar. Het is daarom niet duidelijk hoe lang het dier precies vast heeft gezeten onder de brug. Door middel van een drijvend vlotje is de kat uiteindelijk naar de kant gebracht. 

De kat is overgedragen aan de dierenambulance en wordt nagekeken door een dierenarts. Volgens een buurtbewoner gaat het hier vaker mis en vraagt de buurt al langer om maatregelen. Ze zouden regelmatig geluiden horen die lijken op dieren die in het water vallen, en het zou niet de eerste keer zijn dat er een kat vast zit onder de brug. 

In 2021 ging poes Didi bijvoorbeeld dood omdat ze in het water viel. Omwonenden hebben eerder al touwen opgehangen om katten een makkelijke manier te geven om weer omhoog te klimmen. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405