Help het goede doel en win 250 euro met het ‘ijsblok-spel’ op kermis in Wervershoof

19 augustus 2022 20:30

Heel Wervershoof maakt zich klaar voor de kermis. Het lijkt erop dat het zonnetje flink gaat schijnen, dus het belooft een warme kermis te worden dit jaar. Het goede doel Auxili-ja! speelde daarop in en verzon een eigen ‘ijskoude’ attractie.

Midden op de kermis komt een groot ijsblok te staan op een pallet met daarin een bakblik. In het zonnetje zal het stuk ijs al gelijk beginnen met smelten, “en mensen mogen raden wanneer het bakblik de pallet raakt”, vult Kees Ooijevaar, van de stichting Auxili-ja, aan. De winnaar wint 250 euro, en voor vijf euro heb je een lot. Met de vorige editie haalde ze zo’n vijfduizend euro op.

Omstanders deden vandaag al een kleine worp naar de winst, maar de antwoorden lagen nogal uiteen. “Woensdagmiddag om twaalf uur”, gokt een meisje. Een jongen heeft wat meer vertrouwen in het ijs. “Ik ga voor vrijdagavond om acht uur!”

Oeganda en Kenia

De stichting Auxili-ja ondersteunt wereldwijd kleinschalige projecten voor de lokale bevolking in derdewereldlanden. Deze keer gaat het geld naar een project met bakkerijen in Oeganda en Kenia, genaamd ‘Bake for Life’. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405