Herenboerderij West-Friesland op zoek naar weldoeners

11 september 2021 20:33
WEEFF duurzaam

Een herenboerderij is een coöperatieve boerderij dat voedsel verbouwt voor haar leden. Sinds vorig jaar is er ook in West-Friesland een dergelijk initiatief in oprichting.

“Er zijn in Nederland tien actieve herenboerderijen,” vertelt Anne van der Graaf. “In West-Friesland zijn we ook best ver met inmiddels al 185 leden. Maar we hebben nog geen grond waar we een boerderij kunnen gaan starten.” Er zijn al veertien locaties onderzocht zonder positief eindresultaat. Nu is besloten om het over een andere boeg te gooien.

1.6 miljoen euro nodig

“We gaan nu kijken of we grond kunnen aankopen. Alleen hebben we daar 1.6 miljoen euro voor nodig,” aldus Van der Graaf. Er wordt aan gedacht om hiervoor eeuwigdurende van € 1.600 uit te geven die niet zullen worden afgelost. “Per jaar krijgt de obligatiehouder 1.5% rente.” Rijk zul je er dus niet van worden. “We zijn dan ook vooral ook op zoek naar mensen die ook willen dat dit initiatief er kan komen.”

Om de animo te peilen is er onlangs een enquête gestart. Wie hieraan wil deelnemen of lid wil worden van de herenboerderij kan via de website contact opnemen.

Uitzending – 4 september 2021

Herenboerderij West-Friesland overweegt grond aan te kopen. Hiervoor is 1.6 miljoen euro benodigd. Beluister het interview met Anne van der Graaf.

Herenboerderij West-Friesland op zoek naar weldoeners

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405