Het Grootste Werkfestival hoopt oplossingen te bieden voor de krappe arbeidsmarkt

22 november 2021 08:22
Het Grootste Werkfestival 2020
Bron: Aangeleverd

Ondanks de huidige krapte op de arbeidsmarkt staan bijna 2.500 mensen in West-Friesland als werkzoekende geregistreerd. “Dit is het gevolg van de zogenoemde mismatch,” vertelt Ben Tap, directeur van het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord. “Er zijn sectoren waar het aantal banen afneemt, terwijl er in andere sectoren juist heel veel vraag is naar talent.”

Omscholing is het belangrijkste wapen om hierin te voorzien. “Zo proberen we goed opgeleide mensen in de financiële wereld via projecten naar andere sectoren te leiden waar meer werkgelegenheid is.”

Goede voorbeelden in de regio

Tijdens de vierde editie van Het Grootste Werkfestival zal hier uitgebreid bij stil worden gestaan. Ook nieuwe initiatieven als Open Hiring komen aan bod. “In West-Friesland zijn al een aantal bedrijven die hiermee werken,” aldus Ben Tap. HR-professionals kunnen zich tijdens het festival zowel fysiek als online via verschillende kennissessies laten informeren.

“Werkgevers die nu wanhopig op zoek zijn naar de juiste mensen hopen we op goede ideeën te brengen,” vertelt Tap. “Hoe trek je bijvoorbeeld Nieuwe Nederlanders aan of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt en hoe begeleid je hen op de werkvloer. Hier zijn al hele goede voorbeelden van in de regio.” Ook de noodzaak van een leven lang ontwikkelen door middel van scholing komt aan bod. En er is een sessie over het in de praktijk opleiden van mensen voor technische vacatures.

Honderden geïnteresseerden hebben zich reeds aangemeld om, vooral online, morgen Het Grootste Werkfestival te volgen. Ben Tap verwacht daarnaast ook een redelijk gevulde zaal in de Park Schouwburg in Hoorn.

Uitzending – 20 november 2021

Tijdens de vierde editie van Het Grootste Werkfestival zal uitgebreid stil worden gestaan bij ideeën. Beluister het interview met Ben Tap, directeur van het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid Noord-Holland Noord.

Het Grootste Werkfestival hoopt oplossingen te bieden voor de krappe arbeidsmarkt

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405