Het Poëtisch Liedgenootschap belooft een romantische avond

7 februari 2020 09:19
Het Poëtisch Liedgenootschap

HOORN – Anton en Lucien Greefkes vormen samen Het Poëtisch Liedgenootschap. 14 februari treden ze op in Theater Het Pakhuis en afgelopen woensdag in de WEEFF Radio studio.

Rob de Greeuw vroeg hen of ze zich wel realiseerden dat het 14 februari Valentijnsdag is. Maar daar zijn zij zich terdege van bewust. Sterker nog, hun geliefden zitten dan gewoon in de zaal. Niet alleen de liefde zal als thema worden aangesproken. Zelfs de dood blijft niet onbesproken.

Poëzie op muziek door Het Poëtisch Liedgenootschap

Zoals de naam al doet vermoeden treedt Het Poëtisch Liedgenootschap op met poëzie op muziek. Anton Greefkes staat bekend als de Hoornse muzikale Gerrit Komrij. Hij heeft al rond de 300 gedichten op muziek gezet. Een nagenoeg onuitputtelijk repertoire om uit voor te dragen.

Maar zo zegt hij:”De dichters hebben het mij gemakkelijk gemaakt. Ze hebben het ritme en de muziek in hun gedicht gestopt. Ik hoef het er alleen maar uit te halen.”

Het moeilijkste te bespelen instrument ter wereld

Het Poëtisch Liedgenootschap maakt gebruik van bijzondere instrumenten zoals de bandoneon. Volgens Carel Kraayenhof het moeilijkste instrument ter wereld om te bespelen. Maar Anton Greefkes kan het. Zoals woensdag ook te horen was op WEEFF Radio.

Uitzending – 5 februari 2020

Het Poëtisch Liedgenootschap live op Weeff Radio

Het Poëtisch Liedgenootschap

Er zijn nog slechts enkele kaarten beschikbaar voor de avond in Theater Het Pakhuis aan Onder de Boompjes 21 te Hoorn. Deze zijn voor €12,50 per stuk verkrijgbaar via www.pakhuishoorn.nl.