Het Postkantoor organiseert een online theaterquiz

8 mei 2020 20:13
Het Postkantoor Bovenkarspel

Het Postkantoor organiseert vanavond een online theaterquiz. Voor muzikale optredens tussen de rondes door is Enrico Kors gestrikt.

Conform de corona maatregelen zijn de deuren gesloten. Maar deze komen vanaf 1 juni mogelijk weer op een kier te staan nu minister-president Rutte een versoepeling heeft aangekondigd. “Ik hoop dat we er iets mee kunnen. Nu zijn alle voorstellingen afgelast en de deuren dicht,” vertelt Jorrit Schooneman van Het Postkantoor tegen WEEFF Radio.

Online theaterquiz vanuit Het Postkantoor

De online theaterquiz wordt vanavond live gestreamd vanuit de lege theaterzaal. De deelnemers kunnen dit bekijken op hun tablet, laptop of televisie. Antwoord op de vragen dienen via de telefoon te worden ingevuld. Aan het eind van de avond wordt een Top 3 bekendgemaakt. De prijzen die worden gegeven hebben te maken met het nieuwe theaterseizoen dat hopelijk snel van start mag.

Vaste bezoekers van Het Postkantoor maken niet meer kans om te winnen. “Je moet gewoon goed je best doen. Er komen vragen over cabaret voorbij, muziek, toneel en jeugdvoorstellingen. Vragen over nu en vroeger.”

Optreden van Enrico Kors

De geschiedenis van Het Postkantoor komt natuurlijk ook voorbij in de quiz. Maar ook technische vragen over bijvoorbeeld een theaterlamp. “Enrico Kors zal in de pauzes met zijn gitaar en zijn mooie stem op de livestream te zien zijn.”

Vrienden van Het Postkantoor

Nu de deuren van het theater gesloten zijn is De Vrienden van Het Postkantoor in het leven geroepen. Een abonnement van 35 euro per jaar waarmee het theater een hart onder de riem kan worden gestoken. Als Vriend van Het Postkantoor kun je genieten van een aantal extra voordelen. Jorrit Schooneman hoopt hen en de andere bezoekers binnenkort weer meer te kunnen bieden in het theater. 

“Of dat voor 30 man is of uiteindelijk weer voor een volle zaal dat moet de tijd uitwijzen. alle artiesten zitten ook thuis. Die hebben heel veel aan voorstellingen gewerkt. Die willen dat ook laten zien. Hopelijk kunnen we ze binnenkort weer verwelkomen. Het is nog even wachten op het ja-woord van Mark Rutte.”

Uitzending – 6 mei 2020

Jorrit Schooneman vertelt over de online theaterquiz van Het Postkantoor en het ja-woord van minister-president Mark Rutte.

Het Postkantoor organiseert online theaterquiz

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405