Het publiek heeft gekozen: deze acts strijden om de landelijke finaleplaats bij het Regio Songfestival

20 oktober 2023 11:00
Bron: Beeld: NH Nieuws

Dean Presley, Het Verbondt en Emma Koning. Dat zijn volgens het publiek de beste Noord-Hollandse artiesten bij het Regio Songfestival. Zij konden de afgelopen weken een stem uitbrengen op de acht kandidaten uit de voorselectie. En gestemd werd er; meer dan 900 stemmers wogen de kandidaten tegen elkaar af en kozen hun persoonlijke top drie. 

Finalisten Regio Songfestival

Beste van Noord-Holland

Volgende week gaan de kanshebbers in Haarlem de strijd met elkaar aan voor een live publiek. Dat is voor niemand een thuiswedstrijd; Dean komt uit Alkmaar en Emma uit De Goorn. Met als thuisbasis Ouderkerk aan de Amstel, hoeft Het Verbondt het kortst te reizen. 

Wie wint, gaat naar de landelijke finale. In díe finale strijden artiesten uit alle provincies om de allereerste nationale winnaar te worden van het Regio Songfestival. Dit keer ligt de beslissing niet in de handen van het publiek, maar van een deskundige jury.

Jury

De jury die deze lastige taak heeft, bestaat uit: Tom Jurriaans (verslaggever bij NH, jaarlijks te zien als presentator van onze live-uitzending van Bevrijdingspop in Haarlem en zelf actief als artiest), Danny van Tiggele (uitvoerend artiest, onder andere bij Blaudzun, producer en actief als coach van nieuw talent) en Kay Koopmans (talentenscout bij NH Pop, het regionale platform voor ontwikkeling van popmuziek).

Kay vindt de finale er op voorhand sterk uitzien. Als voorzitter van de jury kijkt hij ernaar uit: “Dit Regio Songfestival is een perfecte manier voor nieuw talent om zich aan een nieuw en groter publiek te laten zien. Het voegt een nieuwe manier toe aan het ontwikkelen van talent in onze provincie.”

Landelijke finale live op tv

De winnaar mag op zaterdag 4 november nog één keer aan de bak: om 20.30 uur vindt in de Stadsschouwburg van Utrecht de landelijke finale plaats. Uniek aan deze avond is dat deze op alle regionale omroepen live wordt uitgezonden. Het bepalen van de winnaar gaat volgens dezelfde procedure als bij het Eurovisie Songfestival: iedere provincie deelt punten uit, kijkers stemmen met hun telefoon.

Kijk hier de uitzendingen van de finalisten terug.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844