Het voedselbos ontwikkelt zich steeds verder

16 oktober 2021 19:39
Voedselbos Oktober 2021

Afgelopen winter is er een voedselbos aangelegd. Op een weiland waar eerst een paar bomen stonden, is nu een heel voedselbos ontstaan. Het bos biedt een complete ervaring waar je kan proeven, ruiken en voelen. Het bos wordt onderhouden door een natuurlijke kringloop. Op deze manier ontstaat een nieuwe, duurzamere manier van voedsel productie.

Tijdens de bouw van het voedselbos zijn bomen, struiken, bloemen en andere planten geplant. Nu hebben die het afgelopen jaar een begin kunnen maken met hun groei. “Afgelopen zomer konden we de aardbeien, bessen, kolen en een aantal boomvruchten al oogsten.” Aldus Astrid Bijster, de coördinator van het voedselbos.

Natuurlijke kringloop

De intentie van het bos is om gewassen te laten groeien zoals ze horen te groeien, op die manier ontstaat er een natuurlijke kringloop en kan er ieder jaar steeds meer geoogst worden. Vanaf volgend jaar zijn de bomen verder ontwikkeld en is er dus een grotere kans op mooie oogst. “Dit jaar verwachtten we ook helemaal niet dat er appels, peren, pruimen of kersen waren, maar toch hadden we een kleine oogst.”

Wie wil helpen met de ontwikkeling van het voedselbos kan stukjes van frambozen of bessenstruiken meenemen naar het bos. Daar worden die dan weer geplant om vervolgens weer geoogst kunnen worden.

Uitzending – 9 oktober 2021

Het voedselbos in West-Friesland ontwikkelt zich steeds verder. Beluister het interview met coördinator Astrid Bijster.

Het voedselbos ontwikkelt zich steeds verder

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405