Het was afzien, maar vrijwilligers Dierenambulance Hoorn halen ruim 3.000 euro op

5 december 2022 10:39
Bron: Tom de Vos/NH Nieuws

De vrijwilligers van de Dierenambulance Hoorn hebben met hun sponsortocht ruim 3.000 euro opgehaald. “Het is fantastisch hoeveel mensen er meegeleefd hebben”, zegt coördinator vrijwilligers Debbie Warmenhoven. Het bedrag wordt door Stichting DierenLot nog verdubbeld. Met de actie willen de vrijwilligers aandacht vragen voor het werk en een nieuw onderkomen voor de Dierenambulance. 

dierenambulance hoorn loopt 40 km

De vrijwilligers van de Dierenambulance vertrokken afgelopen vrijdag om 8.00 uur in Hoorn. Via Enkhuizen kwamen zij elf uur later aan op de Schellinkhouterdijk, na een tocht van bijna 40 kilometer door West-Friesland.

Alle lof heeft Debbie voor de vrijwilligers die afgelopen vrijdag de kou getrotseerd hebben voor de sponsortocht. “Het was afzien voor ze”, vertelt Debbie aan WEEFF/ NH Nieuws. “Twee van hen zijn getraind en lopen vaker, maar anderen die meeliepen doen dit eigenlijk nooit. Met name een vrouw die een stuk meegelopen heeft, had het hele weekend last van spierpijn.”

Eigen onderkomen

Met de actie wordt aandacht gevraagd voor het vrijwilligerswerk dat gedaan wordt, en om aan te geven dat een eigen onderkomen voor de Dierenambulance echt noodzakelijk is. Op dit moment heeft de stichting geen eigen pand, waardoor enkele dieren soms bij de vrijwilligers thuis opgevangen moeten worden.

“Dat er zo’n prestatie tegenover moet staan, is blijkbaar nodig om te realiseren dat het werk dat wij doen niet vanzelfsprekend is”, aldus Warmenhoven. “Veel medewerkers doen dit naast hun normale baan. Het was dan ook fantastisch om te zien dat er zoveel mensen meegeleefd hebben. Echt bizar! We zijn er een beetje ondersteboven van.”

Donatie wordt verdubbelt

Inmiddels hebben 81 mensen een donatie aan de Dierenambulance gegeven. Samen zijn zij goed voor 3.124 euro. Vanwege een actie van Stichting DierenLot, Arkel Christmas Challenge, wordt iedere gedoneerde euro verdubbeld. Dat gebeurt tot het einde van deze maand.

“We zijn er dus nog niet”, vertelt Debbie. “De komende tijd staan we ook op twee markten in West-Friesland: de Dickensmarkt in Medemblik en de Kerstmarkt in Hoorn. We hopen dat het bedrag in de komende weken nog verder oploopt. Dat zou heel fijn zijn.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405