Het wordt weer een ouderwetse kerst in Opmeer

19 november 2022 15:00
Kerst Opmeer

Op het moment dat niemand nog aan kerst denkt starten in de gemeente Opmeer alweer de voorbereidingen hiervoor. “De hele zomer door”, aldus Wiebo Beenen. “Dat komt omdat we bomen halen in het zuiden van Nederland. Die moet je aanmerken. Dus we zijn al een hele tijd bezig.”

De bomen zijn bestemd voor de verhuur. Met de opbrengst worden goede doelen gesteund. Ook zijn er weggeefbomen. “Dit zijn bomen van een meter die in drie kleuren worden versierd door jongeren om vervolgens weggegeven te worden aan circa 100 alleenstaande ouderen.” Opmeerders, Syrische en Oekrainse vrijwilligers werken daarbij samen.

Goede doelen waarvoor geld wordt ingezameld is onder andere de funvakantie. “Hiervoor staan vier caravans op een camping in Doorn. Voor mensen die niet op vakantie kunnen.” Tour de Heroes is een fietstocht voor jongeren met een sociale achterstand. “Komend jaar fietsen we daarmee een Romeinse route vanaf Saarberg.”

Ook de wensboom keert terug

De wensboom keert ook weer terug, in de sporthal in Hoogwoud. Ook staan er wensbomen in de protestantse kerk in Hoogwoud, in het Rundveemuseum in Aartswoud en in de katholieke kerk in De Weere. “En dit jaar kunnen organisaties ook hun eigen wensboom huren. Zoals bijvoorbeeld een voetbalclub die te kort scheidsrechters heeft”, vertelt Wiebo Beenen. Attributen van de voetbalclub kunnen dan samen met de wensen in de boom worden gehangen.”

20 tot en met 23 december vindt in de sporthal in Hoogwoud ook de kerstvierdaagse plaats. Organisaties zullen daar kerst vieren met tal van activiteiten.

Uitzending – 12 november 2022

Met een kerstvierdaagse, wens- en weggeefbomen en een inzameling voor goede doelen wordt het weer een ouderwetse kerst in Opmeer waar saamhorigheid centraal zal staan. Beluister het interview met Wiebo Beenen.

Het wordt weer een ouderwetse kerst in Opmeer

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405