Het zoetste dorp van Noord-Holland: Bovenkarspel omgetoverd tot KandyKarspel

10 april 2023 17:58

Spekjes, zuurstokken en piñata’s liepen vandaag door de straten van het West-Friese Bovenkarspel, om samen de jaarlijkse kermis te vieren. Op Tweede Paasdag verkleden de dorpelingen zich traditioneel in het thema dat het kermiscomité verzint. Dit jaar: ‘KandyKarspel’.

Snapshot Video 239645 (00:36)

De kermis begon afgelopen vrijdag en volgens de West-Friese bezoekers zit de sfeer er goed in. “De biertjes smaken weer heerlijk! Het is hier altijd fantastisch.” En dat is elk jaar het geval, vertellen twee vrouwen in de rij. Zij komen al 38 jaar op de kermis.

“Het is er bij ons echt met de paplepel ingegoten. Vanochtend om half tien aten we een gebakken eitje en om 10.00 uur gingen we ons voorbereiden bij vrienden om daarna te feesten. Met kermis zie je allemaal bekenden. Het is net een reünie”, zegt de één. “Je merkt de saamhorigheid en gezelligheid met elkaar, dat is het”, zegt de ander.

Twintig jaar

Het Kermiscomité bestaat dit jaar twintig jaar. “Daarom hebben we deze keer extra uitgepakt”, vertelt voorzitter van het kermiscomité Joey Leeuwinga, die zelf verkleed is als Oempa Loempa. “We hebben een swingo. Dat is bingo, maar dan moet je liedjes in plaats van cijfers afstrepen. Zanger Alex komt ook optreden.”

De kermis is tot en met dinsdag 11 april te bezoeken.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405