Het Zuiderzeemuseum wordt zondag omgebouwd tot een gitaardorp

15 juni 2022 15:00
Anton Goudsmit
Bron: Gitarist Anton Goudsmit, foto Govert Driessen

200 gitaristen eren zondag in het Zuiderzeemuseum hun favoriete instrument tijdens het Gitaarfestival. Het is de negende keer dat het festival plaatsvindt.

“Al twintig jaar organiseren we maandelijkse concert rondom de gitaar. Na contact met het Zuiderzeemuseum ontstond het idee om dit jaarlijks om te bouwen tot een gitaardorp”, vertelt Pieter Nanne van de Gitaarsalon. “En dan niet met het pop repertoire van Ed Sheeran, maar met de tango, flamenco, klassiek en jazz.”

Studenten tonen hun talenten

Er is zondag ook ruimte voor studenten om hun talenten te tonen. “Er zijn twee studentenpodia, een met klassieke studenten en een met jazz studenten. Ook de docenten, Jesse van Ruller, een van de grootste jazzgitaristen van Nederland speelt in de filmzaal”, vertelt Pieter Nanne. De Noorse Kristina Vårlid die de klassieke studenten doceert zal in de kapel spelen.

Artist in Residence

Anton Goudsmit is de artist in residence en zal bij verschillende acts meespelen. “Een extravagante jazzgitarist wiens doel het altijd is om een feestje te bouwen”, aldus Pieter Nanne. Ook de bezoekers kunnen hun vingers in beweging brengen tijdens een workshop met de ukelele, een kleine gitaar met vier snaren, waar steeds meer basisschoolleerlingen les in krijgen.

Met een ticket van het Zuiderzeemuseum zijn ook alle optredens vrij toegankelijk.

Uitzending – 4 juni 2022

Het Zuiderzeemuseum wordt zondag omgebouwd tot een gitaardorp. Beluister het gesprek met Pieter Nanne van de Gitaarsalon.

Het Zuiderzeemuseum wordt zondag omgebouwd tot een gitaardorp

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405