Het Zwembad in Midwoud snakt naar vrijwilligers

1 mei 2022 13:00

De poule met vrijwilligers wordt alsmaar kleiner en roosters die maar nauwelijks rondkomen: het zorgt voor kopzorgen bij veel zwembaden. Zo ook in Midwoud, waar het seizoen weer is begonnen.

Het zwembad ligt er weer pico bello bij

Het openluchtzwembad is een begrip in Midwoud, dat elk jaar druk wordt bezocht. Inwoners van Midwoud houden samen al jaren het zwembad aan de Tripkouw in de benen.

De poule bestaat uit zo’n 50 vrijwilligers. Toch komt de stichting handjes tekort. “In de eerste twee weken staan er nog zeven diensten open. Dat is aardig wat. We zoeken nu vooral mensen voor in de kiosk”, zegt Robbert van Meulen aan NH Nieuws.

Drijft op vrijwilligers

Behalve een een coronapandemie van twee jaar zorgt ook het wegvallen van vrijwilligers voor kopzorgen. “Aan de voorkant vallen hier en daar wat vrijwilligers weg. Bijvoorbeeld door ziekte of iemand verhuist. Maar dat gat moet wel worden opgevangen. Het is een complexe puzzel. Elk dorp vist in dezelfde vijver.”

Afgezien daarvan gaan de deuren toch open tot september. Hij houdt de moed erin. “Laat de zon maar schijnen. Alles is weer spik en span. We hebben er zin in, gaan ervoor. Het is leuk om gezamenlijk dat stukje inzet te geven. Namelijk verkoeling en zwemles bieden aan de inwoners.”

Maar hier gaat ook een boodschap uit. “Ik wil wel bewustwording creëren, het dorpsgevoel terugbrengen. Dat we samen – als dorp – het zwembad draaiende blijven houden. Het zwembad vult en verschoont zich niet vanzelf of het kan gevolgen hebben voor de openingstijden. Het zou zonde zijn als we de deuren onverhoopt moeten sluiten.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405