Hij doet het weer! De kapotte lift die bewoners gevangen hield is gemaakt

20 november 2022 15:00
Bron: NH Nieuws / Chantal Bos

De bewoners van wooncomplex Denenburg in Enkhuizen zaten al een aantal dagen zonder lift. Tot groot geluk van de bewoners is deze inmiddels gerepareerd. De paniek brak uit toen bleek dat de reparatie nog maanden kon gaan duren. Gelukkig was het kapotte onderdeel vrijdag toch ineens leverbaar.

Tine (94) vast op verdieping wooncomplex door kapotte lift

“We zijn heel blij”, zegt Willemien den Hartog van de bewonerscommissie zaterdagochtend. “Er kon blijkbaar toch een onderdeel ergens vandaan komen.”

De 94-jarige bewoner Tini Mannem-Wiesebahn zei donderdag tegen NH Nieuws dat het voelde alsof zij ‘opgesloten’ zat. Inmiddels is het voor alle bewoners die zich gevangen voelde weer mogelijk om de lift te pakken en dus buiten het complex te treden. 

Rondjes lopen 

Vrijdagmiddag liet een woordvoerder van de woningcorporatie aan NH Nieuws weten dat de lift gemaakt is. Rondjes lopen op de gang, de lift-piccolo inzetten voor boodschappentassen of de bridgeclub afzeggen is nu niet meer nodig. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405