Hoe kijk jij naar S10 op het Songfestival? Stuur je video!

14 mei 2022 20:00

S10 staat vanavond in de finale van het Eurovisie Songfestival. Wij zijn benieuwd hoe jij kijkt! Dus stuur je video van een gezellige huiskamer of misschien wel volle kroeg naar ons via e-mailadres: westfriesland@nhmedia.nl.

s10

Dinsdag plaatste S10 zich via een spannende halve finale met haar lied ‘De diepte’. In café Montmartre in Amsterdam was de spanning bijna niet meer te houden, en de ontlading groot toen Nederland pas als allerlaatste finalist bekend werd gemaakt. “Het was echt nageltjes bijten”, vertelde één van de gasten.

Abbekerk

Aan de steun zal het niet liggen. In het West-Friese dorp Abbekerk, waar S10 opgroeide is het vertrouwen groot. “Het is wel in het Nederlands, maar met zoveel gevoel gezongen dat iedereen het kan voelen”, aldus één van de dorpsbewoners.

Maar het meest trots is natuurlijk de familie van Stien den Hollander, zoals de zangeres in het echt heet. Haar opa John en oma Marian den Hollander keken de halve finale nog in café Het Nieuwe Bonte Paard, maar zijn vanavond in Turijn. “Man, ik was op van de zenuwen. Maar ze heeft het super goed gedaan, we zijn meer dan trots.”

“Ze heeft het lef om zichzelf te zijn”

Eef van veen, talentontwikkelaar

En wat voor advies moet er nog worden gegeven aan S10? Wat Eef van Veen betreft is dat niet nodig. Hij geeft via Stichting Netwerk in het Hoornse poppodium Manifesto lessen Talentontwikkeling en kwam zo vijf jaar geleden ook in aanraking met S10

Stien – toen misschien 16, 17 jaar oud – was in het begin nog wat ‘onwennig en verlegen’, maar ze wist precies wat ze wilde en hoe ze het wilde. “Ze bereidde zich goed voor op optredens.”

Eef vervolgt: “Wat zij heel goed doet, is dat ze heel goed weet wat ze wil. Het gaat niet altijd gemakkelijk, maar ze doet het wel. Ze heeft het lef om zichzelf te zijn. Ook op het podium. Dat vind ik knap. En dat is ook meteen een goede tip voor andere muzikanten.”

Mail je video

S10 is als elfde aan de beurt vanavond. Na Spanje en nog voor Oekraïne. Bookmakers verwachten dat ze als 8e eindigt. Maar hoe dan ook zijn wij benieuwd hoe je het vanavond beleeft. Dus mail je video naar westfriesland@nhmedia.nl en dan maken wij er een mooie compilatie van. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405