Hoe volgen jongeren het nieuws uit West-Friesland? Doe mee aan onze enquête!

23 april 2024 16:59
Bron: Pexels / Pavel Danilyuk

Ben je tussen de 15 en 25 jaar oud? En woon je in, of kom je uit West-Friesland? Dan zijn we op zoek naar jou! Doe mee aan ons onderzoek, en laat weten op welke manier en hoe vaak je nieuws voorbij ziet komen bij de lokale of regionale omroep.

Het medialandschap verandert continu. Vooral jongeren tussen de 15 en 25 jaar halen het nieuws bijvoorbeeld niet meer uit kranten of via televisie, maar zien wat er speelt via TikTok, Snapchat of YouTube. De RPO – regionale publieke omroep – vraagt zich af wat hen interesseert, wat ze drijft en welke onderwerpen zij informatie over willen weten. “Als je weet wat er leeft onder de jongeren, kun je beter van waarde voor hen zijn”, zegt een woordvoerder.

Ook WEEFF, onderdeel van stichting Streekomroep West-Friesland, wil meer jongeren met het nieuws uit de regio bereiken. Steeds meer West-Friezen tot 30 jaar sluiten zich bij de omroep aan als vrijwilliger of betaalde medewerker. “Wij vinden dat fijn, want zo kunnen wij ook meer maken voor de jongere doelgroep in West-Friesland”, aldus hoofdredacteur Erik Bout.

Invullen kan tot eind deze week

In de online enquête staat de vraag ‘Hoe kunnen de lokale omroepen jongeren meer bereiken met het lokale nieuws?’ centraal. Naast de Streekomroep West-Friesland worden er drie andere lokale omroepen in Noord-Holland Noord met elkaar vergeleken.

Het invullen van de enquête duurt maar een paar minuten. Dit kan tot en met aankomende zondag gedaan worden. Je kunt de vragenlijst ook invullen als je weinig tot geen nieuws volgt.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844