Hoge brandstofprijzen nog geen gevolgen voor transporteur Simon Loos

15 maart 2022 11:30

Het zijn onzekere tijden voor transportbedrijven. Door de Russische invasie in Oekraïne zijn de brandstofprijzen nog verder omhoog geschoten. Particulieren kunnen er nog voor kiezen om wat vaker de fiets te pakken, maar transportbedrijven hebben weinig keus. Zo ook Simon Loos uit Wognum, goed voor 1.400 vrachtwagens. 

Simon Loos

Door de oorlog in Oekraïne rijzen de brandstofprijzen steeds verder de pan uit. De adviesprijs voor een liter benzine staat op dit moment op 2,45 euro, voor diesel is dat 2,32 euro. Dat is iets waar transportbedrijven ook last van hebben. Zoals Simon Loos in Wognum, dat jaarlijks bijna 3.700 rondjes om de wereld maakt.  

“Ook wij volgen de ontwikkelingen op de voet en hebben goed contact met onze klanten hierover”, laat woordvoerder Isabel Broersen weten. Volgens haar hebben de gestegen brandstofprijzen nog geen gevolgen voor het bedrijf. 

Brandstofprijzen doorberekend

Want transportbedrijven hebben vaak mogelijkheden om de gestegen brandstofprijzen door te berekenen aan hun klanten, een zogeheten brandstofclausule. “Met het merendeel van onze klanten hebben we een brandstofclausule afgesloten. Dit soort afspraken zijn zeker nu ontzettend belangrijk en iets waar we met onze partners in de sector een goede samenwerking in hebben.”

Zuinig rijden

Ook met het oog op de toekomst is de directie van Simon Loos het gesprek aangegaan met de eigen chauffeurs. Daar hoort milieu ook bij. Zo worden chauffeurs bijvoorbeeld al opgeleid om zo zuinig mogelijk te rijden. “Al onze chauffeurs worden getraind om hun rijstijl te optimaliseren”, legt Broersen uit.

Om zoveel mogelijk brandstof te besparen, kijkt het bedrijf ook naar de efficiency. “Dankzij de expertise van onze planners worden de ritten zo duurzaam mogelijk ingepland.”

Hoewel Simon Loos al sinds 2013 ook werkt met elektrische vrachtwagens, wordt door de oorlog in Oekraïne de nut en noodzaak om te verduurzamen nog maar eens benadrukt, vindt de woordvoerder. “Vanaf deze maand rijden we met ruim twintig elektrische vrachtwagens. Deze vrachtwagens zetten we in voor de winkeldistributie en horecabevoorrading in de binnensteden van Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405