‘Hollywood’ van Opmeerse zanger Lucas Nicholas uitgeroepen tot WEEFF Top Favoriet

19 januari 2024 19:52
Bron: WEEFF

Met een Engelse vertaling van ‘Het regent zonnestralen’ scoorde de Opmeerse singer-songwriter afgelopen jaar een grote hit. Vannacht heeft hij opnieuw een vertaalde versie van een Nederlandse klassieker gelanceerd. Deze single, ‘Hollywood’, hoor je komende week als WEEFF Top Favoriet.

Het nieuwe nummer van Lucas Nicholas is een Engelse vertaling van de hitsingle die Guus Meeuwis in 1995 lanceerde: ‘Het is een nacht (levensecht)’. Via zijn sociale mediakanalen liet Lucas vorig jaar al een kleine preview horen van hoe het zou kunnen klinken. Deze versie werd opgepikt door dj Lex van Berkel, die als ‘The Boy Next Door’ onder andere een grote hit scoorde met Jody Bernal.

“Vorig jaar kwam ik deze track tegen op TikTok”, vertelt Van Berkel op zijn Instagramaccount. “Ik belde Lucas op en we besloten samen de studio in te gaan.” Het resultaat is om 00.00 uur gelanceerd, en levert al veel positieve reacties op.

2024 moet het jaar van Lucas worden

De singer-songwriter uit Opmeer hoopt uiteraard dat deze track net zo succesvol wordt als zijn vorige cover. Daarnaast is Lucas Nicholas bezig met het maken van eigen nummers. “Ik ben druk bezig met mijn label en eigen team. Daarnaast ben ik ook bezig met meer toffe hertalingen, dus die zullen waarschijnlijk ook komen dit jaar.” Ook hoopt Lucas dit jaar op verschillende festivals te spelen door het hele land.  

Wil je alle WEEFF Top Favorieten van de afgelopen tijd bekijken en beluisteren? Abonneer je dan op onze playlist op Spotify.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844

Nu live

Rob de Greeuw – Thuis in West-Friesland
16:00 – 18:00 uur

WEEFF TV