Hond overleden na aanrijding in Zwaagdijk, bestuurder rijdt door

21 februari 2022 10:00

Een voetganger in Zwaagdijk heeft vannacht de schrik van zijn leven gekregen, toen hij met zijn twee honden een rondje ging wandelen. Bij het oversteken van de kruising op de Markerwaardweg werd één van zijn dieren aangereden door een personenauto. De hond was op slag dood. De bestuurder van de auto is na het ongeluk doorgereden en wordt gezocht door de politie.

De eigenaar van het dier stak vannacht rond 01.00 uur over op de kruising tussen de Zwaagdijk en de Markerwaardweg in Zwaagdijk-Oost, nadat zij een groen verkeerslicht kregen.

Een auto uit de richting van het industrieterrein WFO heeft de overstekende man en zijn twee dieren echter niet of te laat opgemerkt, waardoor een van de honden werd aangereden.

Het dier, dat volgens het Politie Basisteam Hoorn zo’n 40 kilo weegt, was op slag dood. Direct na de aanrijding is de bestuurder van de personenauto doorgereden in de richting van Medemblik.

Donkere auto

Bij de plaats van het ongeval zijn twee stukjes kunststof aangetroffen, die vermoedelijk van de voorbumper van het voertuig afkomstig zijn. Ook een merkembleem van een Renault is gevonden langs de weg. Volgens de politie gaat het vermoedelijk om een donkergekleurde Renault Clio. Over de bestuurder is nog niets bekend.

Het voertuig zou door de aanrijding van vannacht enige andere schade kunnen hebben. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar de dader die na het ongeval door is gereden.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405