Hond voor de klas op basisschool De Schelp

16 november 2022 11:00
snuffelcollege

Donderdag krijgt basisschool De Schelp in Wervershoof een hond voor de klas. Het Sophia SnuffelCollege wil hiermee een veilige omgang tussen hond en kind realiseren. Om zo hondenbeten te voorkomen angst voor honden weg te nemen. SnuffelVrijwilliger Margje Rutsen komt hiervoor samen met haar hond Bent, een Finse Lappenhond, naar drie groepen 1 van de basisschool.

In Nederland vinden jaarlijks 150.000 bijtincidenten plaats, vooral bij jonge kinderen. Uit internationaal onderzoek is gebleken dat de kans op een hondenbeet met 86% afneemt als kinderen het gedrag van honden juist interpreteren. Hoe dat moet, wordt uitgelegd bij het Sophia SnuffelCollege. SnuffelVrijwilliger Margje Rutsen leert in drie lessen de kinderen de lichaamstaal van honden begrijpen en er op een goede manier op te reageren.

Bij het eerste bezoek laat Margje de kinderen kennismaken met een handpop. Tijdens de tweede en derde les komt hond Bent mee de klas in en wordt de theorie in praktijk gebracht. Hoe zie je of een hond boos is, of verdrietig? Wanneer mag je een hond aaien en wanneer kun je hem beter met rust laten? Spelenderwijs worden de belangrijkste regels voor de omgang met honden uitgelegd. Alle kinderen die dat willen, mogen oefenen met aaien, borstelen en brokjes geven. Na afloop van de lessenreeks krijgt iedereen een Snuffeldiploma en een werkboekje met spelletjes en informatie voor de ouders.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844