Honderden deelnemers trotseren samen obstakels voor inloophuis PISA

18 mei 2023 19:12

Het voorttrekken van een auto, het tillen van zware zandzakken en het afleggen van een afstand van minimaal 6 km. In het Julianapark in Hoorn deden vandaag meer dan duizend deelnemers mee aan de zesde editie van Battle4life, een obstaclerun dat geld ophaalt voor inloophuis PISA.

“De run staat als metafoor voor wat PISA doet”, vertelt organisator Karin Zeeman. Het inloophuis is een plek waar mensen uit West-Friesland die met kanker zijn geconfronteerd steun kunnen vinden. “Als je ziek bent, hoef je niet altijd alles alleen te doen, en dat geldt ook voor deze hindernisbaan.” Het idee van de obstakels is dat er samenwerking ontstaat tussen de deelnemers.

Tekst gaat verder na de foto.

Foto: Deelnemers helpen elkaar over de obstakels heen.

Deelnemers Juul de Boer en Rick Thibaudier doen vandaag ook mee. “Ik doe mee voor mijn moeder. Ze is in 2021 gediagnosticeerd met kanker”, vertelt Rick. Volgens de jongens is het inloophuis belangrijk voor het verwerken van de situatie. “Het is goed om er over te praten, zodat je niet alles ophoopt.”

Bekijk hieronder de reportage. De tekst gaat verder onder de video.

Structureel geld nodig

Rick, Juul, en alle andere deelnemers werkte zich vandaag niet voor niets door de modder heen. De deelnemers halen geld op voor het inloophuis, dat dat goed kan gebruiken. “Wij kunnen alleen subsidie aanvragen voor specifieke projecten, maar we hebben ook structurele inkomsten nodig. Met deze dag willen we een flink bedrag daarvoor ophalen”, vertelt Zeeman. Tijdens de scholierendag is gister al een bedrag van 8.000 euro opgehaald, vandaag is daar mooi bedrag bijgekomen. Vorig jaar hebben wij ruim 32.000 euro opgehaald en het lijkt erop dat de teller dit jaar daar bovenuit gaat komen”, stelt Zeeman tevreden.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405