Honderden handtekeningen voor woningbouw en nieuw zwembad op terrein De Zeehoek

28 oktober 2021 16:00

Met 416 handtekeningen wordt vanavond het burgerinitiatief van dorpsraad Wervershoof besproken in de gemeenteraad. Daarin stelt de dorpsraad voor om woningbouw en de bouw van een nieuw zwembad van Ontwikkelcombinatie De Zeehoek opnieuw te bespreken en te onderzoeken. “Ze hebben als gemeente lopen slapen, triest dat zoveel mensen nu op een woning wachten”, vertelt Bram Visser van de dorpsraad.

Dit voorjaar presenteerden ondernemers, verenigd in Ontwikkelcombinatie De Zeehoek, een alternatief en goedkoper nieuwbouwplan voor zo’n dertig starterswoningen en een geheel nieuw zwembad. De VVD wilde het plan graag een kans geven, maar met een nipte meerderheid besloot de raad dat er geen aparte bijeenkomst zou komen om de plannen te bekijken.  

Dat ligt nu anders. Want de beslissing tot renoveren van zwembad De Zeehoek werd in september stilgelegd met de reden toch naar de mogelijkheden van woningbouw en nieuwbouw zwembad te kijken. 

En dat is hard nodig vindt ook Bram Visser. “We zouden nu bezig moeten zijn voor woningen voor onze kinderen en kleinkinderen over tien jaar. En nu zijn we met woningen bezig die er tien jaar geleden hadden moeten zijn. Dat verwijten wij de gemeente.”

Als de raad heil ziet in het burgerinitiatief en het aan de eisen voldoet, kunnen er vervolgstappen genomen worden. Het zal dan op de agenda van de commissievergadering komen, waarna er later over beslist kan worden door de raad. “We voelden ons wel gedwongen om met dit burgerinitiatief te komen”, aldus Visser. “We hadden het gevoel dat we niet gehoord werden.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
πŸ’¬ Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
πŸ“° Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
πŸ”” Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
πŸ“§ Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405