Honderden zangers kleuren de straten van Enkhuizen tijdens Koopkorenfestival

1 oktober 2022 08:00

Je kan er bijna niet om heen vandaag in het centrum van Enkhuizen, de honderden zangers die uit volle borst hun repertoire zingen met hun koor. De in totaal 22 koren doen mee met het jaarlijkse Koopkorenfestival. 

Koopkorenfestival Enkhuizen

Het festival dat ooit in 2006 begon, wordt dit jaar voor de 15e keer gehouden. Allerlei soorten koren doen mee, van shanty tot klassiek en van kleine tot hele grote koren.

“We zijn er helemaal klaar voor”, vertelt Sandra Smits van de organisatie. “We verwachten wel een bui hier en daar, dus dat houden we nauwlettend in de gaten.” Maar of het nu regent of niet, het gaat sowieso door. 

De koren treden in de winkelstraten van Enkhuizen op. “Het is een goede samenwerking met de ondernemers, zodat we kunnen laten zien wat de stad te bieden heeft”, vertelt Sandra. Daarnaast treedt elke koor ook één keer binnen op: in de Westerkerk of Zuiderkerk. 

Het festival, waar zes Enkhuizense koren aan meedoen, begint om 10.30 uur. Om 17.00 uur is het laatste optreden in de Westerkerk waar een gezamenlijk slotconcert wordt gehouden.  

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405

Nu live

Rob de Greeuw & Sandra van Leeuwen – Thuis in West-Friesland
15:00 – 17:00 uur

WEEFF TV