‘Hooggeëerd publiek’ bij 40-jarig jubileum van basisschool De Klaverwoid

14 februari 2023 17:07

Met een feestelijke dag is vandaag het jubileum van basisschool De Klaverwoid gevierd. De school in Twisk werd 40 jaar geleden geopend door boer Klaver, die een stuk van zijn land afstond zodat kinderen in het dorp les konden krijgen. Tijdens het jubileum konden de 85 leerlingen verkleed naar school komen en hebben zij een eigen circusvoorstelling voor hun families gegeven.

De feestdag werd vanmorgen geopend door directrice Anita Huibers, waarna de kinderen samen ‘Lang zal ze leven’ zongen. Ook werd het schoolplein door de leerlingen versierd met stoepkrijt. Daarna gingen verschillende groepen aan de slag om hun circusact voor vanmiddag in het Dorpshuis voor te bereiden.

“Alle leerlingen waren ontzettend enthousiast, maar vonden het ook een beetje spannend”, vertelt Nikki Janssen van de basisschool in Twisk. “Ze mochten zelf kiezen wat ze tijdens de act zouden doen, wat ze leuk vinden. Dat bestond uit zó veel onderdelen – zoals goochelen, trucs doen met een lint en diabolo of op de trampoline – dat ze eigenlijk niet konden kiezen.”

Voorstelling en vereeuwiging

Onder leiding van circusdirecteur Fred, van Circus Tefredo, zijn de leerlingen van de openbare school aan de slag gegaan om samen een show voor te bereiden. Deze werd vanmiddag gegeven in het Dorpshuis van Twisk. Alle ouders, verzorgers en families waren uitgenodigd om dit feestelijke evenement bij te wonen. Vanuit de school hadden de leerlingen een flyer en tickets meegekregen om aan hun families uit te delen.

Ook kwamen de leerlingen eerder bij elkaar om de bekende schoolfoto opnieuw te maken. Samen vormden zij het getal 40, om zo vereeuwigd te worden voor het volgende jubileum. De school is dan ook na al die jaren nog hartstikke vitaal, zegt directrice Anita Huibers. “Dit komt omdat we altijd met onze tijd mee blijven gaan.”

Leerlingen van de Klaverwoid in Twisk vormen samen het getal 40 voor jubileum

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405